Hoe overleef ik een festival

Hoe je het ook wendt of keert, festivals zijn nu eenmaal uitputtend. Twaalf uur lang feesten en soms nog wel langer is ook niet niets. Maar hoe hou ik dit nu vol? Waar moet ik aan denken en wat is verstandig? Hieronder zijn een aantal tips te vinden die handig zijn voor het festival leven.

Wat neem ik mee:

Klinkt misschien logisch, hoe kan ik dit nou vergeten wordt vaak gedacht. Maar als we een cent kregen voor elke kreeg dat we één item op deze lijst vergeten waren, hoefden we dit verhaal nu niet te schrijven en zaten we in een villa aan de kust.

– Zonnebrand
– Insectenspray
– OV-chipkaart
– ID-kaart
– Verzekeringspas
– Contant geld & pinpas

Je denkt misschien een OV-chipkaart heb ik niet nodig, we hebben een Bob bij ons. Stel deze Bob gaat toch aan het drinken, is het altijd handig om je OV-chipkaart bij te hebben, zodat je toch thuis kan komen.

Kleding

Natuurlijk is het vaak warm op  een festival, het shirt gaat uit en je staat daar in je blote bast te springen. Dan is het toch handig als je je portemonnee of telefoon niet verliest. De eerste kledingtip is dan ook om te zorgen dat je iets hebt met een rits, zodat je dit niet kan verliezen tijdens je favoriete optreden.

Tip twee, het weer kan zomaar omslaan. Zorg dat je genoeg kleding/regenkleding bij je hebt, zodat je door kunt tijdens weersveranderingen. Het zou toch wel zuur zijn als je kou zit te lijden of in je tent zit terwijl je favoriete Dj aan het draaien is.

Tent:

Waar moet mijn tent toch staan, er zijn veel mogelijkheden. Kies deze plek zorgvuldig. Het is belangrijker dan je vaak denkt. Voor je het weet lig je 3 dagen langs de toiletten, dat moet ook geen pretje zijn.